Overzicht van de grotere inzamelorganisaties

Hieronder eerst een aantal algemenere Kringloopwinkels, waar vaak een grote diversiteit aan spullen in te leveren is.
Daaronder wat specifiekere inzamelacties.

Terre des Hommes

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingssituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. In hun winkels kunt u tweedehands spullen kopen. Én brengen. De opbrengst gaat naar projecten van Terre des Hommes.

Zending over Grenzen

Zending over Grenzen helpt kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa en laat hen merken dat ze er niet alleen voor staan. (Warme) kleding en andere hulpgoederen zijn erg welkom.

Dorcas: kleding en spullen

Dorcas; samen in actie voor de allerarmsten. Bij Dorcas kan je overbodige katoen en andere spullen inleveren. De opbrengst van jouw spullen draagt bij aan blijvende verandering in de levens van mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Overzicht Kringloopwinkels

Via deze website kan je, per provincie, zoeken naar diverse kringloopwinkels. Bij al deze winkels kan je, natuurlijk, ook spullen inleveren en soms ook bij je thuis laten ophalen.

Representatieve dames- en herenkleding

Dress for Success is een non-profit organisatie die mensen met een minimuminkomen gratis voorziet van passende kleding en adviezen voor een sollicitatie- of acquisitiegesprek. Er zijn een aantal winkels, en dus ook inleverpunten, in diverse (grote) steden.

Kledingzaak Schulte Herenmode (vooral in West Nederland) heeft ook inzamelpunten voor dit doel in zijn winkel.

Boeken

Books 4 Life is een keten tweedehands boekwinkels die boeken inzamelt en voor een eerlijke prijs verkoopt. Met de opbrengst steunen ze goede doelen.

Postzegels, geld, mobieltjes, cartridges, toners

Kerk in Actie zamelt deze in, deels lokaal maar opsturen is ook mogelijk. Vrijwilligers sorteren het en verkopen het door om zo inkomsten te genereren voor Kerk in Actie.

kledingbank

Kledingbanken

In heel veel plaatsen bestaan kledingbanken. Er zijn er nog meer dan op deze startpagina staan. Zoek gerust dus ook nog even lokaal.

Kleding

De grootste kledinginzamelaar in Nederland, en dat al meer dan 100 jaar.

GAiN (Global Aid Network)

GAiN is een hulpverleningsorganisatie die armoede en onrecht bestrijdt in de meest kwetsbare samenlevingen en gebieden. GAiN zamelt meer dan kleding, beddengoed en schoolartikelen in. Ook matrassen, keukenspul en werkend witgoed (wasmachine, koelkast etc) krijgen via GAiN een tweede leven. Grote hoeveelheden of interessante partijen kan GAiN zelf komen ophalen.

Clothing4u biedt kledingproducenten en -detaillisten de mogelijkheid om onverkoopbare kleding duurzaam af te voeren. Met de ontvangen kleding stelt Clothing4u kledingpakketten samen voor mensen onder de armoedegrens.

Sportspullen

Een van oorsprong Rotterdams initiatief rolt wat verder uit over Nederland. Sportkleding en andere -spullen worden mogelijk ook in jouw woonplaats ingezameld voor gezinnen waarbij het kopen van nieuwe sportspullen niet zomaar mogelijk is.

Kleding

De grootste kledinginzamelaar in Nederland, en dat al meer dan 100 jaar.