Ingeborg Koot, IKorganiseer, bestuurslid

Dit oude zaagje heb ik van een cliënt meegenomen. Toen bleek dat het schuurtje vochtiger was dan gedacht, hebben ze het gereedschap maar naar de gangkast verplaatst. Gelijk hebben ze toen een selectie gemaakt op: wat gebruiken we wél en wat gebruiken we níet. Dit type zaag voegde eigenlijk niets toe aan hun gereedschap. Eerlijk gezegd: echte frequente klussers zijn het ook niet hoor:-)

Gelukkig zijn er mensen heel blij te maken met dit soort oud gereedschap. De Stichting Gered Gereedschap steunt – al 35 jaar lang – (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. Ze knappen gereedschap op en zorgen dat het goed terecht komt. Er zijn enorm veel locaties waar je je oude gereedschap kan inleveren. Zoals bij veel kluswinkels. En omdat wij thuis wél geregeld klussen en nog wel eens een schroefje missen bezoeken wij nog wel eens zo’n kluswinkel. En zal ik dus het zaagje inleveren.

Heb jij een (te) volle schuur en heb je opruimplannen; denk dan gerust aan Gered Gereedschap. Bij een ander komt het wellicht beter tot zijn recht dan in jouw schuur ….