Ingeborg Koot

Het idee voor de website komt van Ingeborg Koot. Zij is vanaf 2006 actief als Personal Organizer bij IK Organiseer Personal Organizing. Als organizer begeleidt ze cliënten bij het planmatig maken van opruimkeuzes: wat bewaar je wél en wat níet? En hoe geef je wat je wél wilt houden een duidelijk terugvindbare plek? Het resultaat: een efficiënt lopend huishouden en een gezellig opgeruimde woning.

“Uit ervaring weet ik dat mensen makkelijker afstand doen van hun ‘teveel’ aan spullen als ze een ander er blij mee kunnen maken. Zo voer ik (voor cliënten van IK Organiseer) regelmatig kleding, huisraad en speelgoed af en breng dat naar goede doelen rondom mijn woonplaats Maarssen. Vaak is dat soort organisaties alleen via-via bekend. Omdat deze inzameldoelen eerder niet overzichtelijk via internet te vinden waren, ben ik eind 2013 gestart met Inzameldoelen.nl.”

ambassadeurs

Ambassadeurs

Lokale inzameladressen en leuke inzamelsuggesties worden ‘gespot’ door ambassadeurs. Bijna allemaal zijn dat organizers, die als geen ander raad weten met het duurzaam doorgeven van ‘teveel’ aan spullen.

Saskia Sidler (De Meern)
Marjolein Swinkels (Heiloo)
Astrid van der Peet (Naarden)
Ria Stikkelman (Leiden)
Irma Spaans (Haarlem)
Ivonne Brans (Delft)
Christa van Dieren (Dirksland)
Maddy-Devi Domburg (Heinenoord)
Marjolijn Ankum (Nijmegen)
Stephanie Krabbenborg (Rozendaal)
Esther van Dijk (Sleeuwijk)
Annemieke Belgraver (Oss)
Erna Verheij (Kapelle)

Over de stichting

Wat begon als een hobby, is inmiddels een platform met zo’n 1000 websitebezoeken per maand. Sinds 2014 krijgt Inzameldoelen ondersteuning van een aantal lokale ambassadeurs. Om het initiatief van een prachtig hobbyproject te transformeren naar een succesvol maatschappelijk initiatief is in juni 2014 Stichting Inzameldoelen opgericht.

Het bestuur bestaat uit Kees Swierts, Saskia Sidler en Ingeborg Koot.