ambassadeurs

Duurzame organizers – Ambassadeurs

Lokale inzameladressen en leuke inzamelsuggesties worden ‘gespot’ door ambassadeurs. Bijna allemaal zijn dat organizers, die als geen ander raad weten met het duurzaam doorgeven van ’teveel’ aan spullen. Dit team aan organizers hebben iets gemeen: ze werken graag mee aan de bewustwording rondom een duurzamer leven. Niet betuttelend, niet oordelend, niet groots en meeslepend: maar wél met kleine praktische ideeën.

Ingeborg Koot (Maarssen)
Saskia Sidler (De Meern)
Astrid van der Peet (Naarden)
Ria Stikkelman (Leiden)
Irma Spaans (Haarlem)
Marieke Pluk (Amsterdam)
Christa van Dieren (Dirksland)
Marjolijn Ankum (Nijmegen)
Lenie Künne (Velp Gld)
Désirée Weststrate (Enschede)
Annemieke Belgraver (Oss)
Yvette Loeve (Helmond)
Erna Verheij (Kapelle)

Ingeborg Koot

Het idee voor Inzameldoelen komt van Ingeborg Koot. Zij is vanaf 2006 actief als Personal Organizer bij IK Organiseer Personal Organizing. Als organizer begeleidt ze cliënten bij het planmatig maken van opruimkeuzes: wat bewaar je wél en wat níet? En hoe geef je wat je wél wilt houden een duidelijk terugvindbare plek? Het resultaat: een efficiënt lopend huishouden en een gezellig opgeruimde woning.

“Uit ervaring weet ik dat mensen makkelijker afstand doen van hun ’teveel’ aan spullen als ze een ander er blij mee kunnen maken. Zo voer ik (voor cliënten van IK Organiseer) regelmatig kleding, huisraad en speelgoed af en breng dat naar goede doelen rondom mijn woonplaats Maarssen. Vaak is dat soort organisaties alleen via-via bekend. Omdat deze inzameldoelen eerder niet overzichtelijk via internet te vinden waren, ben ik eind 2013 gestart met Inzameldoelen.nl.”

Over de stichting

Wat begon als een hobby, is inmiddels een platform met zo’n 750 websitebezoeken per maand. Sinds 2014 krijgt Inzameldoelen ondersteuning van een aantal lokale ambassadeurs. Om het initiatief van een prachtig hobbyproject te transformeren naar een succesvol maatschappelijk initiatief is in juni 2014 Stichting Inzameldoelen opgericht.

Het bestuur bestaat uit Kees Swierts, Saskia Sidler en Ingeborg Koot.