Saskia Sidler, Sidler Organizing, ambassadeur/bestuurslid Inzameldoelen

Als Professional Organizer kom ik geregeld bij mensen in huis die veel spullen hebben. Vaak vinden ze het lastig om dingen weg te gooien, zeker als het nog enigszins bruikbaar is. Laatst had ik een cliënt waarmee ik de linnenkast onder handen heb genomen. Eerst hebben we er alles uitgehaald. Daarna op categorie uitgezocht. Dus de dekbedovertrekken bij elkaar, de hoeslakens, de kussenslopen en de handdoeken bij elkaar.

Inzicht
Door inzichtelijk te maken hoeveel je van een bepaalde categorie hebt, maakt dat je (meestal) sneller kunt beslissen wat er eventueel weg kan. In dit geval mochten er een paar oude dekbedhoezen, wat kussenslopen met gaten en gerafelde handdoeken het huis verlaten. Maar wat gebeurt er daarna mee?

Dierenarts / dierenasiel
Soms heeft een cliënt zelf al een andere bestemming in gedachten. In dit geval bleef één dekbedhoes en één kussensloop achter als kluskleed voor een al geplande schilderactie. Maar wat te doen met die stapel oude handdoeken? Mede dankzij Inzameldoelen wist ik dat dierenartsen en dierenasiels daar erg blij mee zijn. Diezelfde middag heb ik de handdoeken afgegeven bij de dierenarts bij mij in het dorp. Hij was er enorm blij mee. En zo is er een mooie bestemming gevonden voor spullen waar iemand toch al vanaf wilde.

Dagbestedingsinstellingen
En de overige dekbedhoezen, hoeslakens en kussenslopen? Die konden in dit geval naar een lokale dagbesteding. Zij konden stukjes van de lappen nog gebruiken voor een project waar zij aan werken. Vaak zijn er zoveel mogelijkheden wat er met oude spullen gedaan kan worden! Meer dan je voor mogelijk houdt. Soms zijn deze instanties op zoek naar iets speciaals, zoals bijv. spijkerbroeken. Dus kijk gerust op hun websites of neem contact met ze op om te zien waar behoefte aan is. Ze zullen je dankbaar zijn!